Harddisk gevallen?

Uw harde schijf is gevallen of u heeft er (te hard) tegen aan gestoten, wat nu ?

 

Wanneer u niet zeker bent of de harde schijf het nog doet, adviseren wij u ten zeerste om hem dan slechts 1 keer (dan het liefst kort, zo'n 30 seconden) op te starten en te kijken of uw data nog te zien/lezen is.

Waneer u de data niet meer kan zien is het verstandigste om het gelijk af te slutien ene ook niet meer probreen op te starten. Dit kan de mogelijke schade namelijk alleen maar verergeren.

Belangrijk: Het gebruik van harde schijven is na vallen vaak een groot risico en maakt de situatie regelmatig alleen maar erger.

 

Wat te doen:

Is de data niet meer bereikbaar en belangrijk ?  Schakel de disk DIRECT UIT. Iedere seconde telt hierbij.

Weet u niet of de geluiden die u hoort normaal zijn, denk aan krassende, slepende of andere geluiden, zet hem dan onmiddelijk uit.

Neem snel contact met ons op voor gratis advies, wij zijn (ook s'avonds en in het weekend) bereikbaar.

 

Is de data wel bereikbaar en maakt hij geen rare geluiden, maak snel, nu het nog kan, een backup naar een ander betrouwbaar medium.

 

Herstel pogingen door computerwinkels, IT specialisten en data recovery software zijn in dit geval zinloos en zullen de problemen enkel erger maken. De disk zal door een cleanroom specialist moeten worden geopend voordat hij weer wordt ingeschakeld. Doet u dit niet dan kan dit tot gevolg hebben dan ook specialisten u later niet meer kunnen helpen..

 

Wij ontvangen dagelijks klanten die dit advies graag eerder hadden willen hebben, zij waren helaas te laat. Leest de disk slecht of gaat hij rare geluiden maken, schakel hem dan direct uit, verder proberen zal de disk permanent beschadigen. De disk zal bij goed functioneren waarschijnlijk binnen enkele maanden alsnog stoppen met werken. De motorlager of leesarm zijn zeer kwetsbaar en mogelijk beschadigd door de val.

 

Dit geldt ook als de disk steeds meer rare geluiden begint te maken of steeds slechter/trager gaat werken. Het gebruik van recovery tools en herhaaldelijk proberen is in deze gevallen zinloos en schadelijk. Het zal de disk verder beschadigen en ook onze kansen op data herstel kleiner maken. Voor het opnieuw inschakelen zal de disk eerst moeten worden geopend in Clean-Room omgeving, zodat hij kan worden gecontroleerd op fysieke beschadigingen.

Neem contact met ons op voor advies of meldt U aan voor een onderzoek.

 

Heeft u behoefte aan hulp bij data verlies , neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Ook in de avond, nacht of in het weekend mag u ons gewoon bellen voor gratis advies.

0252621625

 

  Klantbeoordelingen klik hier  Offerte klik hier